Region

KO JE BILA KSENIJA VUČIĆ: Voditeljka i urednica sa 30 godina novinarske karijere

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Novinarka Ksenija Vučić iznenada je preminula večeras u 56. godini života.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Vijest o iznenadnoj smrti novinarke Ksenije Vučić i prve supruge predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, šokirala je javnost u regionu. Tužne vijesti objavio je Vučić na svom Instagramu, sledećim riječima: "Večeras je u Beogradu, iznenada, u 56. godini, preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje djece, Danila i Milice, i moja prva supruga", napisao je Vučić.

Možda ce vas zanimati

Ksenija Vučić (djevojački Janković) je rođena u Beogradu. Pohađala je Osnovnu školu "Drinka Pavlović“. Novinarstvom se bavila 30 godina. Prije nego što je počela da uređuje i vodi emisiju "Pravac" na televiziji "Pink", Za direktorku kablovskog kanala "Pink 3" je izabrana 2015. godine. Ksenija Vučić je radila u časopisu "Srpska reč", radiju "Fokus" i radiju "Indeks", kao i na televiziji "Studio B".

Ksenija i Aleksandar su se vjenčali 1997. godine u Novom Sadu. Iste godine Ksenija je rodila sina Danila, a 2002. godine su dobili ćerku Milicu. Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, sve do ponovnog pojavljivanja na televiziji Pink, gdje je bila voditelj gorepomenute emisije "Pravac"

U gostovanjima je isticala koliko je ponosna na djecu, a prvi put u javnosti je pričala o svom sinu,u emisiji "Magazin in" na TV Pink.

"Na jednu stvar sam jako ponosna, a to je što sam uspjela da od njega napravim nježnog muškarca, na čemu će mi, nadam se, jednog dana biti zahvalna neka mlada dama", kazala je tada Ksenija.

Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima i poznatim ličnostima, poput Vedrane Rudan, Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog...

O mjestu i datumu sahrane Ksenije Vučić naknadno će biti obaviješteni familija i prijatelji.