Region

10 FUNKCIONERA SRPSKE POLICIJE NA PLATNOM SPISKU ZVICERA! Sabotirali istrage, pleli zavjeru oko Vučića

Autor Milena Mijušković Izvor Kurir Izvor Srpski Telegraf

Radoje Zvicer, koji je označen kao vođa kriminalnog "kavačkog klana", plaćao je 10 funkcionera srpske policije koji su zauzvrat sabotirali istrage protiv njega i ujedno pleli mrežu zavjere protiv Aleksandra Vučića.

Izvor: Kurir/MUP Srbije

Radi se o mafijaškoj hobotnici unutar MUP koju je svojevremeno formirala Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka. Oni su za velike pare odrađivali prljave poslove za njenog šefa Zvicera, a tijesno su sarađivali s mrežom špijuna Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore koji su i dalje pod kontrolom predsjednika Mila Đukanovića - kako piše Srpski telegraf.

Tako je ovaj narko-bos u svakom trenutku imao informacije iz prve ruke šta operativci rade, kakve su dokaze prikupili, a posle hapšenja Belivuka i ekipe javljali su mu kako se njegovi bliski saradnici drže na saslušanju i da li su otkrili nešto što bi moglo da ga ugrozi, navodi sagovornik Srpskog telegrafa iz bezbjednosnih struktura.

Podsjetimo, o atentatu se oglasio i sam predsjednik Aleksandar Vučić.

Vidio sam sedam imena u dopisu kojim nam je jedna evropska zemlja proslijedila operativna saznanja o planiranom atentatu. Na nadležnim službama je da to riješe. Raspisane su potjernice, zna se i odakle je trebalo oružje da stigne. Ali mislim da građane to ne zanima previše, imaju svoje probleme. Ne mislim da je to od posebnog značaja za ljude - rekao je sinoć Vučić u prvom obraćanju javnosti nakon što je Evropol zvanično obavijestio naš MUP o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsjednika Srbije tokom februara.

Možda ce vas zanimati