Region

KAVČANI PLANIRALI ATENTAT NA VUČIĆA: Vulin saopštio detalje

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obratio se javnosti i pričao o planovima za atentat na Vučića.

Izvor: Pinktv/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je vanrednu konferenciju za medije na kojoj je saopštio da postoje operativne informacije da međunarodna kriminalna grupa planira atentat na predsjednika te zemlje Aleksandra Vučića.

"Želim da vas izvijestim o informacijama koje mijenjaju život svakog od nas, koristeći Evropol dobili smo informaciju 14. januara pod oznakom 'hitno' od policije jedne zemlje, članice EU. MUP Srbije je zvanično obaviješten o postojanju operativnih informacija i uspostavljanju organizovane kriminalne grupe od državljana različitih zemalja koja za cilj ima atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je on.

"MUP, BIA i Evropol, kao i predstavnici partnerskih službi pokrenuli su opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije koja za cilj ima njegovo ubistvo. Na čelu ove organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kojim je Srbija već raspisala potjernicu. Organizator i jedan od vođe Kavčana, odgovoran za šverc i prodaju narkotika ali i više ubistava na teritoriji Srbije, Crne Gore i drugih zemalja. Da li je organizova po sopstvenom nahođenju, ili po naređenju svog političkog vođe, ostaje da utvrdi istraga. Ali ćemo mi obaviještavati Tužilaštvo za organizovani kriminal o svim saznanjima, i učinićemo sve da se ustavni poredak sačuva, da se svakodnevni mir i stabilnost očuvaju, ali i bezbjednost i život predsjednika", rekao je Vulin.