Region

HRKALOVIĆKU POLICIJA POKUPILA ISPRED PALAČINKARNICE: Detalji privođenja bivše sekretarke MUP

Autor Milena Mijušković Izvor Kurir Izvor Informer

Policija je ponovo sinoć uhapsila bivšu državnu sekretarku MUP Srbije Dijanu Hrkalović. Ona je uhapšena u blizini zgrade u kojoj stanuje na Voždovcu.

Izvor: Kurir/Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Hrkalović je privedena kada je izlazila iz palačinkarnice i djelovala je iznenađeno i uplašeno, piše Informer.

U skladu sa zakonom i procedurom odmah je sprovedena u Odeljenje za potrage PU za grad Beograd, a zatim u Centralni zatvor. Ona će najprije biti 15 dana u karantinu, pa tek onda smještena u ćeliju.

Hrkalović je uhapšena nakon što je usvojena žalba tužilaštva, pa je Viši sud juče odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike.Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je ranije juče rješenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Srbije Dijani Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

Odluku o ranijem ukidanju pritvora je donijelo krivično vanpretresno vijeće Specijalnog suda Srbije 10. decembra nakon što je ranije tog dana tužilaštvo podnijelo optužni predlog protiv nje zbog krivičnog djela trgovina uticajem u produženom trajanju i predložilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Hrkalović je nešto manje od dva mjeseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu. Tužilaštvo je 15. decembra tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova - zbog postojanja opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.