Region

ŠARIĆ JE 7 GODINA SAMOVAO U ĆELIJI: Otkrivamo kako je provodio zatvorske dane i ko ga je REDOVNO POSJEĆIVAO!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Darko Šarić je nakon sedam godina iza rešetaka pušten u kućni pritvor sa nanogicom

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Dado Djilas

Šarić je bio osuđen na 15 godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni kasacioni sud. Izjašnjavanjem okrivljenih, krajem novembra završen je javni dio sjednice Apelacionog suda, na kojoj su razmatrane žalbe tužilaštva i odbrane, a u nejavnom dijelu, biće donijeta odluka.

Sam u ćeliji

"Šarić je uhapšen 2014. godine i od tada se nalazi u pritvoru. Sve do danas on je bio sam u ćeliji pritvorske jedinice u Ustaničkoj ulici u Beogradu i sve vrijeme je bio pod nekom vrstom posebnih mjera. Tokom ovih sedam godina bio sam je u ćeliji. Iako nije bio u klasičnoj samici, nikada nije imao cimera. Od prvog dana boravka u pritvoru, Šarić praktično osim stražara, advokata i porodice, koja mu je dolazila redovno u posjete, nije sretao nikoga", podsjeća naš sagovornik Kurira.

"Ispred ćelije Pljevljaka neprestalno je boravio stražar. Vrijeme je uglavnom provodio čitajući knjigu i prepremajući se za suđenje. Takođe, Šarić je tokom boravka u pritvoru sa suprugom Lanom dobio još jedno dijete".

darko šarić žena
Izvor: Kurir


Apelacioni sud danas je saopštio da su razmatrali odluku o potrebi trajanja pritvora prema okrivljenom Darku Šariću.

"Apelacioni sud je našao da više ne stoje razlozi za pritvor koji su do sada postojali, pa je pritvor ukinut i određena je mjera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Po nalaženju Apelacionog suda, osobite okolnosti koje su opravdavale zadržavanje okrivljenog u pritvoru protokom vremena provedenog u pritvoru, s obzirom i na fazu u kojoj se postupak nalazi, izgubile na svom intezitetu i pritvor više nužna mjera za obezbjeđenje njegovog prisustva pred sudom i nesmetano vođenje ovog krivičnog postupka, te su se stekli uslovi da se odredi blaža mjera - zabrana napuštanja stana u kome će okrivljeni boraviti, a radi čije kontrole se ima elektronski nadzor", stoji u obrazloženju Apelacionog suda.

Šarić je oko 17 sati napustio zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj. On je u marici i u pratnji službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankicija prebačen kući.

Pored Darka Šarića, pritvor je zamijenjen kućnim pritvorom i okrivljenima Nebojši Sretenoviću, Petru Obradoviću i Željku Vujanoviću, koji je Šarićev brat od tetke. Njima se takođe sudi u istom predmetu kao i Šariću.

Tagovi