Region

TUŽILAŠTVO TRAŽI 5 GODINA ZATVORA ZA DIJANU HRKALOVIĆ: Bivša državna sekretarka negirala sve, brani se sa slobode

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Optužena zbog dva krivična dJela trgovina uticajem.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnom predlogu protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijane Hrkalović predložilo je sudu da je osudi na kaznu od pet godina zatvora zbog dva krivična djela trgovina uticajem.

Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dvije godine zatvora, prenose regionalni mediji.

Dijana Hrkalović se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična djela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

 Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dJela.

Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalović je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Šušnjić se, takođe, tereti za krivično dJelo trgovina uticajem, a Milenković za krivično dJelo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor koji je nedugo zatim ukinut, tako da se trenutno brani sa slobode - isto kao Milenković i Šušnjić.