Region

"POLUSVJESNU SMO JE IZVELE": U klubovima u regionu sipaju drogu ZA SILOVANJE u piće- Isplivale jezive ispovijesti (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nakon vesti da se u regionu pojavila droga GHB koja može da se koristi za silovanje i briše pamćenje, isplivale su ispovesti devojaka kojima je ona sipana u piće.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Predrag Vujić/Instagram/printscreen/ovarijum

Sve je počelo kada je jedna Novosađanka opisala šta su doživjele njene drugarice u izlasku, a čija priča je objavljena na Instagram profilu "Ovarijum".

"Pričali su mi kako su drugaricama sipali drogu u piće, tj ono da ih uspavaju. Njih dvije popile po dva koktela, kažu taj drugi je imao malo slaniji ukus. Hvala Bogu, otišle su odmah posle toga, jednoj počelo da se muti u glavu kad je ulazila u kuću, druga se onesvijestila u krevetu. Kažu da ciljaju tako kada dvije djevojke idu", napisala je, a nakon njene poruke ubrzo su počele da se javljaju i ostale djevojke, pretežno iz Novog Sada i Beograda.

One su na društvenim mrežama, takođe, podijelile svoje priče i to kako su im u klubovima zaista sipali ovaj opijat u piće. Kako su navele, pretežno dva muškarca vrebaju djevojke, i to uglavnom one koje izlaze same ili sa još jednom drugaricom.

"Ovo se desilo i mojoj drugarici", "Ja uvijek izlazim u mješovitom društvu, a jednom sam bila sa drugaricama i sipali su mi drogu u kiselu vodu", samo su neki od komentara nakon prvobitne poruke.

Sve djevojke su navele da su nakon popijenog pića za manje od sat vremena osjetile neprijatne simptome. Neke su imale vrtoglavicu, dok su druge padale u nestvjest. Posebno zabrinjava činjenica što ova vrsta droge postaje sve učestalija u klubovima, a djevojke su masovno navodile i imena poznatih klubova u kojima im se desilo ovo.

Pogledajte šta su napisale:

OPASNA DROGA KOJA BRIŠE PAMĆENJE

GHB je droga bez mirisa i ukusa i zbog toga se ne detektuje prilikom konzumacije, pa žena ne zna ni šta uzima.

Svetlana Vučetić Arsić, rukovodilac dnevne detoksikacione bolnice Drajzerova, istakla je da dejstvo ove droge počinje već nakon pola sata.

"Simptomi su mišićna slabost, umor, nesanica,osoba ne zna za sebe i to stanje može da traje osam do 12 sati. Žrtve nakon toga ne mogu da rekonstruišu događaje koji su prethodili, ne mogu da opišu počinioca, a potom izaziva i noćne more. Uglavnom se bude bez posledica, ako popiju manju dozu. Ukoliko se popije veća doza, može doći do poremećaja disanja, kome, pa čak i smrtnog ishoda", rekla je ona nedavno za medije.

Kako je navela, droga može da se detektuje putem urina, a ostaje u organizmu i više od nedjelju dana.

Tagovi