Region

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK PADA 2 DRVETA U BEOGRADU: Težina snega ih iščupala iz korijena, ishod je mogao da bude fatalan

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Prvi ozbiljan snijeg napravio je ozbiljnu pometnju kako na srpskim putevima, tako i na infrastrukturi. Oborene su brojne bandere, mnogi djelovi Srbije su na kratko ostali bez struje a putevi se raščišćavaju.

Palo drveće na parkingu u Mirijevu
Izvor: Twitter Pritscreen/@preparandus_

A kako su javili iz "Zelenila Beograd", primili su 100 prijava za oborena stabla, usljed težine vlažnog snijega, koja su pukla ili bila jednostavno iščupana iz korijena, ugrožavajući sve u okolini.

Jedna od takvih prijava došla je i iz naselja Mirijevo u Beogradu, gdje su dva stabla koja su u kratkom vremenskom razmaku pala, zarobila, a moguće i oštetila parkirana kola.

Tokom dana, dogodila se nezgoda u Šumicama, gdje je oboreno drvo bukvalno upalo porodici u stan, probivši im prozor. Takođe, snimljeno je i oboreno drvo na Miljakovcu, kome su santimetri falili da uništi vozilo koje je bilo parkirano preko puta ulice.

Prioritet u saniranju ovakvih nezgoda imaju one lokacije na kojima je usljed pada stabla došlo do prekida javnog saobraćaja i trenutno su intervencije u toku na više lokacija.

Pogledajte snimak:

Tagovi