Region

ŽENE MILJKOVIĆA I BELIVUKA PUŠTENE NA SLOBODU: Evo kako su se osumnjičene za pranje novca branile na saslušanju

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

U srpkom Tužilaštvu za organizovani kriminal danas su ispitane supruge Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, kao i njegove tašte i nevenčane supruge Filipa Ivanovskog .

Izvor: Kurir/Nikola Anđić

Tamošnji tužilac je donio rješenje kojim je ukinuto zadržavanje za sve četiri žene i one će se dalje u toku postupka braniti sa slobode. Kako "Novosti" saznaju, one su negirale krivično djelo za koje su osumnjičene.

Istovremeno, tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage u odnosu na sva lica. One se terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih djelatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Supruga Veljka Belivuka, njena majka S. Đ. i supruga Marka Miljkovića, kao i vanbračna supruga Filipa Ivanovića uhapšene su u svojim kućama u Beogradu.

Tokom pretresa kuće Marka Miljkovića srpska policija je pronašla i blindirani automobil i on je sada zaplijenjen. Automobil će, prema nezvaničnim informacijama, biti odvezen na vještačenje.

Sumnja se da su osumnjičena lica novac uplaćivala na više bankarskih računa i kupovala stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Kako je izgledalo današnje hapšenje pogledajte u galeriji: