Region

PREKREČEN MURAL RATKU MLADIĆU, PA OPET OPRAN! Oglasila se opština Vračar - evo zašto su ga uklonili!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili su pomoć u njegovom uklanjanju.

Izvor: MONDO

Danas je u centru Beograda u Njegoševoj ulici uklonjen mural Ratku Mladiću.

Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar podseća da je rešenje za uklanjanje slikovnog grafita sa prednjeg dela zajedničke fasade ovog objekta doneto još 20. septembra.

 "Postupajući u skladu sa propisima i odredbama Odluke o komunalnom redu, Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar, donelo je 20. septembra 2021. godine Rešenje kojim je Stambenim zajednicama u ulici Njegoševa broj 38 i 38b naloženo uklanjanje slikovnog grafita sa prednjeg dela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahteva", piše u saopštenju.

Trenutno se na licu mestu uklanja kreč kako bi se njegov mural ponovo video.

Stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili su pomoć u njegovom uklanjanju.

"S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Leo Beširija (Institut za evropske poslove), Tamare Tripić (Mreža za demokratski dijalog), kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Pešenja", navodi se u saopštenju.

(

Tagovi