Region

NAORUŽANI SJEDELI U KUĆI I ČUVALI PARE! Kurir "zemunaca" otkrio - evo kome je Spasojević dao 30 miliona eura na čuvanje

Autor Milena Mijušković

Spasojević 2002. godine braći Milošu i Aleksandru Simoviću i Dejanu Milenkoviću Bagziju dao 30 miliona evra na čuvanje.

Izvor: Privatna arhiva/Printscreen/MUP Srbije/video

Nekadašnji lični kurir Dušana Spasojevića, Bojan T., otkrio je da je Spasojević 2002. godine braći Milošu i Aleksandru Simoviću i Dejanu Milenkoviću Bagziju dao 30 miliona eura na čuvanje.

 "Sav novac bio je spakovan u četiri velike torbe. Najprije su ih Simovići zakopali u dvorištu svoje kuće, ali su sve ubrzo vratili Spasojeviću, jer su se plašili za te pare. Spasojević je zatim torbe pune para dao na čuvanje Bagziju, koji je najprije nešto tog novca potrošio, a ostatku se izgubio svaki trag", ispričao je Bojan.

Prema Bojanovim riječima, Duća, kako su svi zvali Spasojevića, mnogo je cijenio Miloša Simovića, a Miloš je, s druge strane, u Spasojevića gledao kao u boga.

"Nije bilo stvari koju Miloš ne bi uradio za Duću. Jednog dana šef je zvao braću Simović u svoju vilu u Šilerovu i pokazao im četiri velike putne torbe. Rekao im je da je u torbama ukupno 30 miliona eura i da sve to moraju negdje da sakriju", rekao je Bojan.

Simovići, kako je kazao lični kurir, nisu mogli da se sjete nijednog mjesta gdje bi novac bio na sigurnom osim svog dvorišta.

"Iskopali su rupetinu u dvorištu i tamo ubacili torbe i zatrpali ih zemljom. Međutim, pošto se radilo o tako ogromnom iznosu, dan i noć su, u strahu, naoružani sedeli u kući i čuvali pare. Posle četiri ili pet dana, Milošu Simoviću je pukao film i odlučio je da Dući vrati novac. Sjećam se, rekao je Spasojeviću da živi nisu ni on ni njegov brat i da ne može više da podnese teret čuvanja tolikog novca. Duća je prasnuo u smijeh, tog smijeha se sjećam kao da je juče bilo", ispričao je Spasojevićev kurir i dodao:

"Duća je zatim pozvao Dejana Milenkovića Bagzija i rekao mu da uzme torbe s novcem i da ih sakrije. Posle sam čuo priče da je Bagzi iz svih svežnjeva izvukao po par novčanica i da je tako uzeo ukupno oko 100.000 eura, ali ne znam da li je to stvarno uradio", rekao je Bojan.

Izvor: Printscreen/MUP Srbije/video

Inače, Bojanove navode je u velikoj mjeri potvrdio i sam Aleksandar Simović na suđenju u Specijalnom sudu 2007. godine.

"Novac je bio raspoređen u četiri velike torbe. Kada sam vidio koliko je novca unutra, pretrnuo sam! Miloš i ja smo zakopali novac, ali danima nismo mogli da spavamo. Otišao sam kod Dušana i rekao mu da ne mogu da izdržim toliki teret. Torbe smo otkopali. Dio para sam odnio kod Zorana Vukojevića (ubijeni svjedok saradnik, prim. aut), a ostatak je Dušan dao Bagziju. Desetak miliona eura Milenković je držao kod sebe, a ostatak je dao prijateljima na čuvanje. Inače, kad sam mu odnio pare, on je iz svakog svežnja uzeo po nekoliko novčanica i tako Dušana oštetio za oko 100.000 eura", ispričao je Simović.

Podsjetimo, "zemunski klan" bio je na vrhuncu moći od 2000. do 2003. Zarađivali su milione na švercu droge, otmicama i krađi vozila. Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, 12. marta 2003, za "zemuncima" je raspisana potjernica, pa su Dušan Spasojević i Mile Luković, dvije nedjelje kasnije, ubijeni u Meljaku tokom razmjene vatre sa specijalcima iz SAJ.

Tagovi