Region

OTKRIVEN UZROK STRAVIČNOG POŽARA U TRŽNOM CENTRU U SRBIJI: Šta je izazvalo vatru koja je buknula u robnoj kući?

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir

Stravičan požar koji je prije tri dana buknuo u jednoj robnoj kući u Obrenovcu, najvjerovatnije je krenuo iz kineske radnje, a navodno su se zapalile novogodišnje lampice.

Izvor: Kurir / Ana Paunković

Policiji je, podsjetimo, prijavljen nestanak Valentine L. (53) iz Obrenovca, inače radnice kineske radnje, a traga se i za još jednom ženom, koja je kobnog dana izašla iz kovid ambulante i ušla u robnu kuću kako bi pazarila.

"Sumnja se da je požar buknuo u kineskoj radnji i da su se zapalile novogodišnje lampice." - kaže sagovornik. Kako Kurir saznaje od izvora bliskog istrazi, vlasnica robne kuće van sebe je otkako se požar dogodio.

 "Njoj je izgorela cijela radnja i sva roba. Ne zna ni koliko radnika je bilo u prodavnici kada je požar izbio, pa je rekla da ne zna ni ko sve fali." - kaže izvor iz istrage.

Podsjetimo, kada je izbio požar vatrogascima su odmah u pomoć došli pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Željeznika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna. Tokom gašenja požara došlo je i do niza detonacija u zapaljenom tržnom centru i to vjerovatno zbog pirotehničkih sredstava.

Tagovi