Region

VUČIĆ I PUTIN LICEM U LICE U SOČIJU: Ovo su glavne teme sastanka, a za predsjednika RF je spremljen i poseban poklon

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

U ruskom Sočiju je danas počeo sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Izvor: TV Pinik/Printscreen/MONDO/Petar Stojanović

Glavna tema susreta dvojice lidera je cijena gasa, a kako je najavljeno, biće riječi i o situaciji na Zapadnom Balkanu. Susret u Sočiju je 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsjednika.

 "Svaki susret sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom je od izuzetnog značaja za našu zemlju. Tet-a-tet sastanak predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju", navodi se u opisu snimka objavljenom na zvaničnom Instagram profilu srpskog predsjednika.

Kako prenose mediji, za ovu priliku predsjednik Vučić je za Putina pripremio poseban poklon, a reč je o srebrnoj činiji i kompletu knjiga. Nakon sastanka "licem u lice" dvojice predsjednika, predviđen je ručak.

U razgovoru će biti riječi i o situaciji na Kosovu i Metohiji i regionu, ali i situaciji u svijetu, "Petrohemiji", "Fijatu", ekonomiji i trgovini, a biće usaglašeno i nekoliko sporazuma između ove dvije zemlje.