Region

OČUH CIJELU NOĆ SILOVAO PASTORKU (14): Držao joj nož pod grkljanom, prijetio da će je ubiti - osuđen na 8 godina zatvora

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

S. B. (38) iz Smedereva, koji je bio osumnjičen da je D. S, ćerku (14) bivše supruge silovao tri puta za noć držeći joj sječivo noža na vratu, osuđen je nepravosnažno pred Višim sudom u Smederevu na osam godina zatvora, što je tri godine više od minimalne kazne.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Prvostepenom presudom S. B. je proglašen krivim zbog produženog krivičnog djela silovanje, za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora. Sud je odredio kaznu od osam godina, jer je u noći između 30. i 31. decembra 2020. godine, u napuštenoj kući u okolini Osipaonice kod Smedereva, obljubio kćerku svoje bivše, nevjenčane supruge D. S (14) i to u tri navrata", rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Kao što je dokazano tokom suđenja zatvorenog za javnost, S. B. se tokom noći sa maloljetnom pastorkom vraćao iz Požarevca, gde ju je, odveo u posetu majci, to jest nevenčanoj supruzi koja je nešto ranije otišla od njega.

 Dok se sa djevojčicom vraćao u Smederevo, jedan dio puta prešli su pješke, što je osuđeni iskoristio da je odvede u jednu napuštenu kuću. Uzeo joj je telefon, prijeteći da će je ubiti ako nekom kaže šta joj je uradio. Djevojčica je plakala i molila ga da je pusti, ali ju je S. B. sve vrijeme silom zadržavao, držeći joj nož pod grkljanom.

Djevojčica, koja je samo mjesec dana prije toga napunila četrnaest godina, tokom prvog silovanja je pala u nesvjest. Kada je došla sebi, silovanje se ponovilo. Sprječavajući je da pobjegne, blokirao je vrata namještajem, a onda je silovao po treći put.

Djevojčica se narednog jutra povjerila drugarici u vezi sa užasnim događajem, a zatim poslala SMS poruku svojoj, takođe maloljetnoj, sestri koja je silovanje odmah prijavila policiji. Iste večeri S. B. je uhapšen na teritoriji Požarevca, gdje se tokom dana krio. Na suđenju, kako saznajemo, nije negirao da je imao seksualne odnose sa pastorkom, tvrdeći da su bili uz dobrovoljni pristanak djevojčice.

S. B. je do sada osuđivan pet puta. Pored krađe i napada na službeno lice, osuđivan je i dva puta uslovno zbog nasilja u porodici. Kako je pokazao ljekarski pregled, D. S. je prije silovanja bila nevina, a konstatovane su joj povrede genitalnih organa, kao i druge povrede. Inače, da čitav slučaj bude još morbidniji, pastorka je polusestra ćerke koju S. B. ima iz desetogodišnje vanbračne veze sa njenom majkom.

Zajednička kćerka ima sedam godina i smještena je u hraniteljsku porodicu, dok D. S. živi s bakom po majci, koja je njen zakonski staratelj još dok joj je majka bila u braku s S. B.

Tagovi