Region

TAČNA LOKACIJA SNAŽNE DETONACIJE KOD BEOGRADA! Scena je bila stravična, od siline eksplozije zemlja se tresla (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Eksplozija i nesreća su se dogodile u pogonu koji je služio za mIJešanje supstanci koje se koriste za punjenje raketa.

Izvor: Kurir/Ana Paunkovic/Google Maps/Printscreen

U Leštanima kod Beograda, danas oko 14 sati, odjeknule je snažna eksplozija, a nakon toga u ovom dijelu grada pojavio se ogroman gusti sivi dim. Policija je blokirala put kroz Leštane u pravcu Bubanj potoka.

Riječ je o detonaciji raketnog goriva u pogonima firme namjenske industrije "Edepro", u kojoj se prave protivgradne rakete. Eksplozija i nesreća su se dogodile u pogonu koji je služio za miješanje supstanci koje se koriste za punjenje raketa.

Policija je blokirala put kroz Leštane u pravcu Bubanj potoka. Na parkingu ispred fabrike raketa, kako navode lokalni mještani, zapaljeni su automobili. Prema nezvaničnim informacijama, povrijeđeno je sedam osoba.Dvije osobe su, nažalost, poginule. Hitne službe su na licu mjesta.

"Čula se jaka detonacija i zatresla su se stakla. Vazdušnom linijom sam oko 10 kilometara udaljen", rekao je čitalac MONDA.

Prema nezvaničnim informacijama projektili su letjeli u brdo, scena je bila stravična, a dim i dalje tinja, u vazduhu se osjeća barut.

Slična eksplozija u pogonu za proizvodnju goriva za protivgradne rakete fabrike "Edepro" dogodila se i 2008. godine, kada su povrijeđena trojica radnika.

Tagovi