Društvo

KATNIĆ REAGOVAO: STAN SAM PRODAO ONOLIKO KOLIKO SAM ULOŽIO U NJEGA! MANS MANIPULIŠE ČINJENICAMA!

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić reagovao je povodom tekstova u vezi sa informacijom MANS-a“ Katnić od posla sa Glosarijem “zaradio” 30.000 eura, porez nije plaćen”, rekavši da se ponovo manipuliše činjenicama, piše CdM.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

“Istina je sljedeća: Kao što sam i ranije u vezi navedenog stana izjavio, isti sam prodao u novembru 2009. godine, dakle prije stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak fizičkih lica koji se primjenjuje od 01.januara 2010. godine. Sve i da sam ga prodao i nakon toga perioda, primjera radi 2018. ili 2020.godine, ni tada ni sada, ne bi postojala moja poreska obaveza vezano za plaćanje poreza na predmetnoj nepokretnosti, jer je ovaj stan bio jedino i glavno mjesto stanovanja mene i moje porodice, pa isto ne podliježe oporezivanju”, istakao je Katnić.

 Naglašava i da kao važnu, želi da istakne i činjenicu da je Poreska uprava rješenjem od 03.02.2010. godine, kao osnovicu za poresku obavezu pravnog lica “G.” (kupca) na osnovu kupoprodaje predmetne nepokretnosti, za isti utvrdilo tržišnu vrijednost u iznosu od 96.000,00€, te je na tu, od nadležnog oragana utvrđenu osnovicu kupac platio porez u iznosu od tri odsto.

“Konačno, stan sam prodao onoliko koliko sam i uložio u njega, a to se može potvrditi i vještačenjem od strane procjenitelja i izjavama lica koja su učestvovala u njegovoj rekonstrukciji, pri čemu u uloženo ne računam moj lični rad, a prodao sam ga radi kupovine stana za stanovanje mene i članova moje porodice”, zaključio je Katnić.

Istraživački centar MANS-a objavio je dokumentaciju koja, kako su kazali, potvrđuje da je podgorička kompanija “Glosarij” za najmanje 30 hiljada eura preplatila stan koji je 2009. godine kupila od sadašnjeg Glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića.