Društvo

VIKEND KONTROLA: "VELVET" ZAPEČAĆEN! U PODGORICI I NIKŠIĆU PODNIJETO 18 KRIVIČNIH PRIJAVA ZA UGOSTITELJSKE OBJEKTE

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) podnijela je 18 krivičnih prijava i zapečatila jedan objekat tokom petka i subote, u Podgorici i Nikšiću.

Izvor: MONDO

U subotu veče inspekcije UIP su, kako se navodi, nastavile kontrolu ugostiteljskih objekata u Podgorici i Nikšiću, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije.

“Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 99 ugostiteljskih objekata, u petak veče 60, u subotu veče 39, a utrvrđeno 26 nepravilnosti, od čega 18 krivičnih prijava. U petak veče podnijeto je sedam, a u subotu veče 11 krivičnih prijava”, kaže se u saopštenju.

Iz UIP navode da su krivične prijave podnijete zbog nepoštovanja Odluke o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat, nepostojanje lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance i boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog.

Navodi se da je u Podgorici podnijeto ukupno 12 krivičnih prijava protiv odgovornih lica u objektima Welder pub, Štrudla, Plan B, Đedovina, Munchen 2, Munich Pub 3, Marienplatz, Crazy Clock, Vanilla, Biro, Dobri Stari www i Tu Cafe.

U Nikšiću je, kako se navodi, podnijeto šest krivičnih prijava protiv odgovornih lica u objektima My Hotel, Godimento, Prestige, Štek, Tatami, Ski Bar Krupac.

“Zbog neposjedovanja odobrenja za rad donijeto je rješenje o zabrani rada pečaćenjem objekta kafe bar i disko klub Velvet”, kaže se u saopštenju.

Iz UIP su kazali da je zbog rada bez odobrenja i zbog toga što zaposleni nijesu nosili maske izdato osam prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 9.400 eura.

Oni su rekli i da je izdat jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Zbog konzumacije cigareta u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta, kako su kazali iz UIP, izdat je jedan prekršajni nalog u iznosu od 150 eura i podnijeta su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz UIP apeluju na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se, kako su kazali, akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu.