Društvo

KINESKA AMBASADA DONIRALA 50.000 EURA KLINIČKOM CENTRU CRNE GORE

Autor Jovana Raičević

Kineska ambasada u Podgorici donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 50 hiljada eura za borbu protiv pandemije koronavirusa, saopšteno je iz KCCG-a.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Iz te zdravstvene ustanove su naveli da su direktorka KCCG-a Ljiljana Radulović i izvanredni i opunomoćeni ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Đin saglasni da, zajedničkim snagama, mogu raditi na unaprjeđenju odnosa.

“Oni su saglasni da će, za te potrebe, razmjenjivati sve podatke i informacije, kao i stručnu pomoć, koja može biti značajna za dalje unaprjeđenje saradnje, u duhu partnerstva i međusobnog povjerenja”, kazali su iz KCCG-a.

 Iz KCCG-a su naglasili da ovo nije prva donacija kineske Vlade i naroda toj ustanovi, zdravstvenom sistemu i crnogorskoj državi.

“Tradicionalno prijateljstvo dva naroda, krunisano još jednim filantropskim činom Ambasade, zaslužuje posebno poštovanje jer se, nakon dvije godine pandemije, cijeli svijet i dalje suočava sa njenim neizvjesnim tokom i ishodom”, kazali su iz KCCG-a.

Oni su poručili da je suzbijenje pandemije moguće jedino međusobnim razumijevanjem i zajedničkim djelovanje svih država, posebno u borbi protiv dezinformacija.

“Radulović se ovim putem zahvaljuje Ambasadi Kine u svoje, u ime zaposlenih i naših pacijenata na prepoznavanju potreba KCCG, jer se u našoj ustanovi liječe najteži pacijenti iz cijele Crne Gore”, rekli su iz KCCG-a.

Tagovi