Društvo

SINDIKAT INSTITUTA "DR SIMO MILOŠEVIĆ" SJUTRA ORGANIZUJE ŠTRAJK UPOZORENJA, ZAPOSLENIMA NISU ISPLAĆENE ZARADE

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Izvršni odbor Sindikalne organizacije Instituta "Simo Milošević" organizovaće sjutra u deset sati jednosatni štrajk upozorenja.

Izvor: Vlada Crne Gore

Iz Sindikalne organizacije su objasnili da se štrajk organizuje zbog zadovoljenja profesionalnih i ekonomsko-socijalnih interesa, kao i činjenice da zaposlenima nijesu isplaćene zarade za septembar i oktobar, niti su im uplaćivani obavezni doprinosi za zdravstveno i penzijsko i osiguranje po osnovu nezaposlenosti, prenosi portal RTCG.

Možda ce vas zanimati

Štrajkom upozorenja zaposleni zahtijevaju da im se najkasnije do 25. novembra isplate neizmirene zarade za septembar i oktobar, kao i da ih u najskorijem roku, a najkasnije do kraja mjeseca, Vlada upozna sa kratkoročnim i dugoročnim strateškim planovima vezanim za budućnost Instituta.

Oni traže i da Vlada preuzme dug prema Jugobanci, u iznosu od osam miliona EUR, i da se Opština Herceg Novi aktivno uključi u rješavanje nagomilanih problema sa kojima se suočava Institut i svi zaposleni u njemu.

Iz Sindikalne organizacije su upozorili da će, ukoliko se navedeni zahtjevi ne ispune, donijeti odluku o radikalizaciji mjera za zaštitu svojih prava i interesa, odnosno o pokretanju štrajka koji će trajati do ispunjenja uslova, zaključuje RTCG.