Društvo

NP BIOGRADSKA GORA: U saradnji sa nadležnim organima rasvjetljava slučaj krivolova ubijenog jelena

Autori Milena Mijušković Nacionalni parkovi Crne

NP Biogradska gora u saradnji sa nadležnim organima rasvjetljava slučaj krivolova ubijenog jelena zaštićene životinjske vrste u reonu ovog zaštićenog područja.

Izvor: MONDO

Direktorica NP Biogradska gora Marija Dulović saopštila je sljedeće:

„Svima nama u NP Biogradska gora i Javnom preduzecu za nacionalne parkove Crne Gore primarni cilj je zaštita prirode i njenih ekosistema kojima smo beskompromisno posvećeni. Želim da naglasim da svaki naš rezultat i uspijeh u dobroj namjeri zavisi od uspostavljanja nivoa saradnje i uzajamnog povjerenja sa lokalnim i državnim strukturama, koje su po prirodi posla zadužene za očuvanje prirode.Nadamo se da ce današnja akcija nadzornika Službe zaštite NP Biogradska gora, šefa Službe, policije Kolašin i Berane dati pozitivne rezultate i da će osoba koja je počinila krivično djelo,ubistvo zastićene vrste jelena, snositi posljedice i odgovarati za svoje zlodjelo.  Ekipe su od ranih jutarnjih časova na terenu i rade na istrazi. Od samog saznanja o počinjenom krivičnom djelu odmah smo obavijestili sve relavatne institucije. Ono što mogu reći jeste da su na licu mjesta pronađena materijalni dokazi: oružje i dio opreme.Nadamo se i duboko vjerujemo da će sve institucije koje su uključene u ova dešavanja dati sve od sebe da se otkriju počinioci ovog djela.  Sve detalje istrage blagovremeno će biti saopštene od strane nadležnog inspektora iz MUP-a.″

 Direktorica JPNPCG Jelena Kljajević je od samog starta upućena u dešavanja i sve preduzete mjere Službe zaštite NP Biogradska gora u cilju rasvjetljavanja ovog zločina.  Ističe da je ponosna na nadzornike, Službu zaštite i Upravu NP Biogradska gora koji su maksimalno posvećeni svom poslu i koji se bore sa ovim vidom kriminala. Takođe naglašava i da ovakvi višedecenijski problemi prevazilaze kapacitete Nacionalnog parka, te da u rješavanju istih se mora pristupiti sistematski i u saradnji sa svim nadležnim institucijama, navodi se u saopštenju.


Nacionalni park Biogradska gora apeluje na sve korisnike ovog zaštićenog područja, posebno na članove lovačkih organizacija i društava, da se sa najvećim stepenom odgovornosti odnose prema njegovim ukupnim vrijednostima i doprinesu očuvanju raznovrsnog i bogatog životinjskog svijeta, zaključuju iz NP Biogradska gora.

Tagovi