Društvo

RAONIĆ REAGOVAO: PODNIJEĆU KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA GRUPE NAVIJAČA

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Generalni direktor RTCG, Boris Raonić osvrnuo se na sinoćne uvrede grupe navijača reprezentacije Crne Gore koje su mu upućene dok je pokušavao da uđe na istočnu tribinu Stadiona pod Goricom pred meč protiv Holandije, prenosi Standard.

Izvor: Facebook printscreen

Raonić naglašava da je svjestan da obavljanjem javne fukncije “u paketu” dobija i obavezu, povećanog stepena tolerancije prema kritikama, s čim, kako navodi, nema problem dok god su one izrečene uz minimalnu pristojnost.

“Međutim, sinoć sam bio sa maloljetnim sinom i nekoliko njegovih drugara i oni su bili šokirani i uplašeni divljačkim ponašanjem i urlicima 20-ak osoba koji se predstavljaju kao navijači, i zbog čega sam otišao da utakmicu ispratimo s druge tribine.

Možda ce vas zanimati

 E sad, na profesionalnu čast nek služi medijima koji su likovali nad ponašanjem ovih “navijača” u prisustvu maloljetnog sina i njegovih drugara, i prenosili otužne komentare sa društvenih mreža koji su podržavali onakvo ponašanje. Ali, što se tiče tih hrabrih momaka koji su se onako ponašali pred maloljetnom djecom – njihova čast me ne zanima, ali me zanima njihova krivična odgovornost. Stoga ću podnijeti krivične prijave protiv njih zbog nasilničkog ponašanja, i ostaviti policiji da radi svoj posao", kazao je generalni direktor RTCG.

"Junaci neka objave snimke kako smo se držali dok smo bili licem u lice, umjesto snimaka dok sam bio 100 metara dalje", zaključio je Raonić.

Tagovi