Društvo

NE MOŽE BENZINSKA PUMPA, ALI MOŽE TRŽNI CENTAR: CAREVIĆI GRADE POSLOVNI KOMPLEKS U GRBLJU

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Kompanija “Carinvest”, vlasništvo Milana Carevića sina gradonačelnika Budve Marka Carevića, gradiće poslovno industrijski kompleks u grabaljskom mjestu Glavati u blizini magistralnog puta Budva Tivat.

Izvor: youtube/prinscreen

Kompaniji, koju je stariji Carević od skoro prepisao na starijeg sina, glavni državni arhitekta nije dao saglasnost da gradi benzinsku pumpu.

Riječ je industrijsko-poslovnom kompleksu koji se sastoji od dva objekta, ukupne bruto građevinske površine 13.408 kvadrata, čija bi gradnja išla u dvije faze. Carevićeva kompanija je u Glavatima vlasnik zemljišnog kompleksa od 9.270 kvadrata na kome je predviđena gradnja buduće industrijsko-poslovnih objekata, pišu Vijesti.

”Projekat je urađen prema važećim propisima i standardima u Crnoj Gori, poštujući dobru internacionalnu praksu. Planirani urbanistčki koncept podrazumijeva dva objekata locirana u skladu sa propisanim građevinskim linijama, i međusobno organizovanih u jednu funkcionalnu i urbanističku cjelinu. Prvi je poslovno komercijalni objekat spratnosti podruma prizemlje i dva sprata, nadzemne bruto površine 3180,65 kvadrata, namjenjen servisiranju teretnih vozila sa pripadajućim poslovno-administrativnim i skladišnim prostorima i pripadajućim prilaznim platoom sa parkingom za individualna putnička vozila i autobuse. Drugi je dvospratni servisno-komercijalni objekat, nadzemne bruto površine 4989,03 kvadrata, sa pratećim parkingom. Ovaj objekat je koncipiran kao muiltifunkcionalni sklop u kome je organizovana funkcionalna podzona za praonicu vozila, servisiranje, i tehnološka linija za obavljanje tehničkog pregleda vozila. U trećini osnove prizemlja planirana je pumpna stanica, sa pripadajućim poslovno administrativnim i komercijalnim djelom. U okviru njega planiran je i ugostiteljski sadržaj sa kuhinjskim blokom. Na spratovima objekta organizovan je prostor prevashodno namjenjen komercijalnoj djelatnosti uz mogućnost reorganizacije u komplementarnu poslovno administrativnu namjenu”, piše u idjenom rješenju u koje su “Vijesti” imale uvid.