Društvo

ENERGETSKA EFIKASNOST PRIORITET Punjači za električna vozila u hotelu CUE Podgorica

Autor Gordana Bojanić

Od samog otvaranja 2016. godine, hotel CUE Podgorica (nekadašnji CentreVille Hotel & Experiences) je u potpunosti posvećen smanjenju uticaja na životnu sredinu primjenom trajne strategije koja se temelji na njenoj zaštiti.

Izvor: Cue Hotels

U prilog tome ide i činjenica da je CUE Podgorica nagrađen Zelenim ključem (Green Key), vodećom internacionalnom ekološkom oznakom za turističke i ugostiteljske objekte, a na osnovu ispunjenih brojnih ekoloških kriterijuma. Time se, podjsećaju, dokazuje odgovoran odnos ovog hotela prema životnoj sredini i lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

"Da hotel vodi brigu u tom segmentu ne samo kroz interno svakodnevno poslovanje, već uključuje i goste, dokazuju tri punjača za električna vozila, koja se na zadovoljstvo menadžmenta sve više koriste od strane gostiju što ukazuje na pozitivan trend u podizanju svijesti zaštite sredine u kojoj živimo", navodi se u saopštenju.


“Sve aktivnosti koje preduzimamo u skladu su sa tendencijama za očuvanje životne sredine, smanjivanje zagađenja i efikasno korišćenje električne energije. Imajući u vidu prvenstveno iinternacionalnu klijentelu koju predstavljaju gosti našeg hotela, osjetili smo potrebu da izađemo u susret svim njihovim zahtjevima koji se naslanjaju na našu „zelenu“ filosofiju poslovanja. S tim u vezi, punjači za električna vozila samo su još jedna stavka u nizu onih kojima vodimo brigu o životnoj sredini. Veoma smo zadovoljni činjenicom da se punjači koriste i da postoji interesovanje sa tendencijom rasta”, istakao je Ivan Vučić, menadžer za održavanje hotela CUE Podgorica.

Hotelski gosti koriste neki od tri punjača za električna vozila na -4 nivou The Capital Plaza centra, u sklopu hotelskog parkinga. Lokacija punjača lako je dostupna preko Google pretraživača i Chargemap- a.

"CUE Podgorica će i u narednom periodu nastaviti da praktikuje tzv. “zelenu” filozofiju poslovanja, unapređivati praksu i uključivati razne društvene aktere, kako bi dao svoj maksimalni doprinos očuvanju životne sredine", zaključuje se u saopštenju.