Društvo

ISKUKSTVO ORUŽANIH SNAGA SLOVENIJE ZNAČAJNO ZA CRNU GORU

Autor Kristina Stevović

Iskustva Oružanih snaga Slovenije u oblasti Vazduhoplovnog vojnog autoriteta od velikog su značaja za uspostavljanje i razvoj te institucije u Vojsci Crne Gore, kazao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović.

Izvor: Ministarstvo odbrane

On se na sastanku sa načelnikom VVA Oružanih snaga Slovenije, pukovnikom Bojanom Breceljem saglasio da će se intenzivna saradnja nastaviti.

Pukovnik Brecelj naglasio je da je tokom posjete Vazduhoplovstvu razgovarao s kolegama o izazovima sa kojima su se susretali tokom formiranja VVA i procesima nakon toga.

“On je poručio da je sa crnogorskim vazduhoplovcima razmijenio praktična iskustva, kao i da vjeruje da će u budućnosti biti organizovane zajedničke aktivnosti, kako bi se podržao razvoj VVA u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Sagovornici su razgovarali i o pravnim okvirima uspostavljanja Vazduhoplovnog vojnog autoriteta, njegovoj strukturi i ulozi u Vojsci Crne Gore, kao i o davanju ovlašćenja i licenciranju vazduhoplovnog kadra.