Društvo

ĐACIMA NA ŽABLJAKU OBEZBIJEĐENI NORMALNI USLOVI: Stigao plin i autobus za prevoz

Autor Kristina Stevović Izvor Antena M

Nastavni proces u OŠ “Dušan Obradović” sa Žabljaka od sjutra će se odvijati normalno, kazala je Anteni M direktorica škole Slađana Gluščević.

Izvor: YouTube/printscreen/ABC news (Australia)

“Problemi sa zagrijavanjem učionica i prevozom učenika sa seoskih područja, koji su nas opterećivali u proteklom period, danas su prevaziđeni. Rezervoari su danas napunjeni plinom i sistem je stavljen u pogon kako bi prostorije u školi ujutro bile tople. Sistem centralnog grijanja je atestiran i besprekorno funkcioniše”, kazala je Gluščević i dodala da je današnji kontigent plina dovoljan za mjesec dana grijanja i nabavljen iz interventnih sredstava u iznosu od 5.000 eura, koje je opredijelilo ministarstvo prosvjete.

Problem je riješen i po pitanju prevoza oko 40 đaka sa seoskog područja.

Slađana Gluščević kaže da je završena procedura registracije i preuzimanja starog autobusa od OŠ “Vuk Knežević" u Njegovuđi koji će od sjutra biti u pogonu.

Hladne učionice i nedostatak elementarnih uslova za rad nije bio problem samo za 214 žabljačkih osnovaca već i za gimnazijalce i učenike kulinarstva i usluživanja koji u popodnevnoj smjeni pohađaju nastavu ali i za mališane u vrtiću, koji samo zid dijeli od škole.

Polaznicima vrtića njihove vaspitačice, koliko toliko, obezbjeđivale su zagrijavanje grijalicama a prvacima iz škole toplotu u učionici davale su dvije grijalice koje je od svoje kuće donio njihov učitelj.

Današnja temperature vazduha koja je mjerena oko nule i provijavanje pahulja, prinudila je jednog od žabljačkih srednjoškolaca da u školu, sa đačkim knjigama, ponese i radijator što je zabilježeno na fejsbuk grupi Podgorički vremeplov.

Tagovi