Društvo

DANAS OBLAČNO SA OLUJNIM VJETROM, EVO KAD NAS OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Autor Gordana Bojanić

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja nedjelje

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

U Crnoj Gori danas u južnim predjelima promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a na sjeveru umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suvo. Vjetar pojačan i jak, na udare olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od -2 do 13, najviša dnevna od 2 do 19 stepeni.

U Podgorici promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Vjetar umjeren i jak, na udare olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha do 11, najviša dnevna oko 17 stepeni.

U petak u južnim predjelima promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo, a na sjeveru promjenljivo do pretežno oblačno, uz rijetku pojavu kratkotrajno slabih padavina. Vjetar pojačan i jak, na udare olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni, tokom dana djelimično će oslabiti. Jutarnja temperatura vazduha od -3 do 12, najviša dnevna od 3 do 21 stepen.

Prema prognozi meteorologa, za dane vikenda možemo očekivati slabljenje vjetra i blagi porast temperature. Na sjeveru u subotu ponegdje je moguća slaba kiša, a u nedjelju sunčano i toplije u cijeloj državi.