Društvo

INTENZIVIRANI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI DVIJE ULICE U STAROJ VAROŠI

Autor Lidija Roganović

U toku su radovi na rekonstrukciji ulica Sava Lubarde i Spasa Nikolića, saopšteno je iz PG biroa.

Izvor: PG biro

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Srđan Raičević, istakao je da radovi u tim ulicama teku planiranom dinamikom, te da su u prethodnom periodu riješeni problemi koji su usporavali izvođenje radova.

“Nalazimo se na raskrsnici ulica Sava Lubarde i Spasa Nikolića, gdje je u toku rekonstrukcija ove dvije saobraćajnice na ukupnoj dužini od 285 metara. Saobraćajnice se rade u postojećim gabaritima i ukupna vrijednost radova je oko 250.000 eura. Građani će dobiti potpuno novu vodovodnu instalaciju, atmosfersku i tk kanalizaciju, kao i novu rasvjetu.", podsjetio je Raičević.

On je objasnio zbog čega su ranije radovi bili usporeni.

"Jedan od razloga zbog kojeg je izvođenje radova u jednom trenutku bilo usporeno jesu veoma uske ulice kojima se ne može prići teškom mehanizacijom. Istovremeno, postoji veliki broj nelegalnih priključaka koji nijesu bili evidentirani u katastru instalacija.”, objasnio je Raičević i naveo da je i nekoliko snopova visokonaponskih kablova podrazumijevalo da se u tom dijelu radi ručni iskop, što je dodatno usporilo radove.

Kako zatečeno stanje na terenu nije u potpunosti odgovaralo onome što je pojektom predviđeno, pomenute okolnosti iziskivale su i, u jednom dijelu, promjenu projektne dokumentacije.

“Takođe, prilikom izvođenja radova naišli smo na par nelegalno izgrađenih ograda, što je, u komunikaciji sa građanima, na kraju uspješno riješeno.", kazao je Raičević i dodao da nakon više sastanaka sa izvođačem radova i sa nadzornim organom možemo biti zadovoljni trenutnom dinamikom."

Tagovi