Društvo

KATNIĆ O AFERI "PANDORA PAPIRI": SVE ĆE BITI DETALJNO ISPITANO, SDT ODLUČNO DA SE SAZNA PUNA ISTINA

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio je Portalu RTCG da tužilaštvo ima kapaciteta da pravovremeno dobije informacije o poslovanju kompanija u inostranstvu, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i Britanska Djevičanska Ostrva.

Izvor: MONDO/Vedran Ilić

Katnić je saopštio da tužilaštvo ima odličnu komunikaciju sa brojnim međunarodnim institucijama, uključujući i institucije zemalja koje se pominju u najnovijoj aferi ,,Pandora papiri", i da je odlučno da se sazna puna istina o ovom slučaju.

"Sve će biti detaljno ispitano", poručio je Katnić.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je prije nekoliko dana da nije uradio ništa nezakonito, te da su optužbe da je nešto sakrio - konstrukcija.

EU: NAVODI IZ AFERE "PANDORA PAPIRI" DA SE ADEKVATNO ISTRAŽE

Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori poručila je da očekuje da nadležni državni organi adekvatno istraže navode iz afere “Pandora papiri”.

”Očekujemo da ovi nedavni navodi, kao i svi drugi navodi koji se tiču korupcije ili mogućeg izbjegavanja plaćanja poreza, budu adekvatno istraženi od nadležnih nacionalnih organa”, kazali su Vijestima iz Delegacije EU.

Oni su podsjetili da će predstojeći godišnji izvještaj Evropske komisije, koji će uskoro biti objavljen, sadržati ocjenu ukupnog stanja u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori, naglašavaju Vijesti.

Iz Ambasade SAD, za Vijesti su saopštili da nisu u mogućnosti da komentarišu slučajeve konkretnih pojedinaca pomenutih u “Pandora dokumentima”, ali podsjećaju da je predsjednik Džozef Bajden objavio memorandum kojim je ustanovio da je borba protiv korupcije ključni interes nacionalne bezbjednosti.