Društvo

PUTEVI MOKRI, VIDLJIVOST SMANJENA

Autor Kristina Stevović

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima i vidljivost je mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Oni su upozorili na sitnije odrone na putevima duž klisura i usjeka i apelovali na vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani saobraćaj je, zbog miniranja, obustavljen od osam do 11, od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta i od 21 do 24 sata. Van tih termina saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica-Pljevlja saobraćaj je obustavljen od devet do 13 sati.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka saobraćaj je obustavljen od 12 do 16 sati.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje - Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje-Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Saobraćaj na regionalnom putu R-13 od Tuzi Ljevoriječkih do Mateševa biće obustavljen od deset do 14 sati zbog sanacije.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad – Podgorica zbog rekonstrukcije se saobraća jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-2 Podgorica-Kolašin, zbog asfaltiranja u tunelima, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati.

Zbog snimanja serije, danas će od 16 do 19 sati, doći do povremene obustave saobraćaja, ne duže od 10 minuta na magistralnom putu, M-1 Budva-Petrovac u mjestu Skočidjevojka .

Zbog radova na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica-Tuzi, zatvorena je jedna traka bulevara.

Na putevima Ribarevine – Bijelo Polje – Barski most, Ribarevine – Berane – Rožaje – Špiljani, Berane –Andrijevica – Plav – Gusinje – Grnčar, Rožaje – Kula – Stubica i Most Zeleni – Vuča, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 19 sati.

Zbog geotehničkih radova na dionici Plužine-Seljani, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog izgradnje privremenog saobraćajnog priključka u funkciji gradilišta „Boka place“ u Tivtu režim saobraćaja promjenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog rekonstrukcije glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula ,u ulici Oslobođenja doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Omogućeno je korišćenje alternativnog putnog pravca.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Možda ce vas zanimati