Društvo

DRAGOSLAV ŠĆEKIĆ: DUG FONDA IZNOSI 45 MILIONA EURA

Autor Lidija Roganović Izvor RTCG

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić kazao je da su, u ovom trenutku, dugovanja sa prispjelim obavezama Fonda oko 45 miliona eura.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Činjenica da je 75 odsto tih sredstava dug jednom privrednom subjektu, kako je kazao, pokazuje koliko je u prethodnom periodu FZO vođen podređen pojedinačnom, a ne opštem interesu.

Budžet za zdravstvo je 11 miliona manji nego što je projektovano.

“Svakako da su ta sredstva nama kao zdravstvu jako potrebna, ali vjerujem da će kroz budžetsku rezervu Ministarstvo finansija nadomjestiti ta potrebna sredstva do kraja godine. Svaka država koja ozbiljno funkcioniše ne smije dovoditi u pitanje stanje zdravstvenog sistema i mislim da će ova vlast i Vlada u tom pravcu razmišljati i obezbijediti sva potrebna sredstva kako bismo kvalitetno funkcionisali”, rekao je Šćekić za Radio Crne Gore.

Mišljenja je da zdravstveni sistem funkcioniše dobro.

“Ali dug od 40 miliona koji smo zatekli je svakako opterećenje i nešto što koči da obezbijedimo sve što nam je potrebno”, kazao je direktor FZO, kako prenosi Portal RTCG.

Zbog toga su tražili dodatnih 10 miliona.

Šćekić je saopštio da je FZO u prethodnom periodu pogrešno vođen i da je zdravstveni sistem podređen pojedinačnim interesima, a ne opštem interesu.

Možda ce vas zanimati