Društvo

NAKON INCIDENTA U BARU MAŠINOVOĐA I OTPRAVNIK VOZOVA SUSPENDOVANI

Autor Gordana Bojanić

Nakon incidenta na željezničkoj stanici u Baru, kada je u sudaru lokomotive i voza lakše povrijeđene pomoćnik mašinovođe, suspendovani su mašinovođa i otpravnik vozova i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

Ilustracija
Izvor: MONDO

“Shodno nalazu Komisije za vanredne događaje mašinovođa i dežurni otpravnik vozova su na predlog Komisije za vanredne događaje udaljeni sa posla do okončanja disciplinkog postupka na kojem će se utvrditi stepen odgovornosti”, saopštio je ŽPCG.

Podsjećaju da je jutros oko devet sati došlo do kontakta elektromotornog voza br. 6153 i manevarske lokomotive na ulaznoj skretnici u Baru. Nije bilo povrijeđenih putnika.

“Pomoćnik mašinovođe na manevarskoj lokomotivi, koji je u trenutku kontakta bio u stojećem položaju, zadobio je lakše povrede”, saopštili su iz ŽPCG.

Nije pričinjena materijalna šteta na vozovima.

“Na lice mjesta su izašle prvostepena i drugostepena komisija radi, a ovaj vanredni događaj prouzrokovao je kašnjenje voza 6152 koji iz stanice Bar polazi u 09:25h u trajanju od 59 minuta, dok se ostali saobraćaj na relaciji Bar – Podgorica – Bar odvijao nesmetano”, navodi se u saopštenju.