Društvo

U centru Podgorice će se graditi montažna garaža

Autor Aleksandra Milić

Gradonačelnik Ivan Vuković najavio je izgradnju montažne garaže iza zgrade nekadašnje robne kuće "Beko", kapaciteta 180 parking mjesta.

Izvor: Glavni grad Podgorica

“Realizacijom ovog projekta oslobodiće se prostor Trga Balšića za, moguće, novu pijacu, prostor za druženje i organizaciju različitih manifestacija. Trenutno je u fazi razrada ovog idejnog rješenja, a rezultat realizacije biće ambijentalno uklopljena, višenamjenska površina", rekao je Vuković.

Kako je podsjetio, u prethodnom periodu, radili su na realizaciji brojnih projekata kako bi gradskom jezgru podarili izgled kakav zaslužuje, kao što su: rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, Bokeške ulice, temeljna sanacija Bulevara Ivana Crnojevića, kao i uređenje platoa kod Gimnazije "Slobodan Škerović" i Osnovne škole “Savo Pejanović".

Nedavno su započeti radovi na rekonstrukciji Njegoševog parka, kao i izgradnja šetališta duž rijeke Morače. U toku su i radovi na rekonstrukciji Hercegovačke ulice, a predstoji i rekonstrukcija Njegoševe ulice.

“I pored toga, svjesni smo da nas čeka još dosta posla. U tom smislu, planirano je da gradsko preduzeće Putevi već naredne sedmice započne radove na uređenju trotoarskih površina, koje se ne nalaze u zadovoljavajućem stanju, u Ulici Novaka Miloševa. Takođe, u istoj ulici, kroz akciju Za ljepše lice Podgorice, ekipe Agencije za stanovanje započeće radove na uređenju fasade najvećeg objekta u ovom dijelu centra grada, zgrade u kojoj je smješten Službeni list Crne Gore”, najavio je Vuković.

Iz Glavnog grada podsjećaju da su, u užem centru grada, već uređene fasade na objektima u Hercegovačkoj, Balšićevoj i Karađorđevoj ulici, ulici Vuka Karadžića, Novaka Miloševa, Ulice slobode, kao i na Bulevaru Ivana Crnojevića.

“Obećali smo da ćemo se posvećeno baviti centrom grada i mislim da smo to obećanje ispunili. Konkretne rezultate u tom smislu naši sugrađani će, u još većoj mjeri, imati priliku da vide u narednom periodu”, zaključio je gradonačelnik.