Društvo

PEŠUKIĆ: Ne pada mi na pamet da vratim novac, naročito ne Đukanovićima

Autor Kristina Stevović Izvor Vijesti

Nikšićanka Ana Pešukić rekla je danas u Višem sudu da ne pristaje na sporazum sa Specijalnim državnim tužilaštvom, kojim su je obavezali na šestomjesečnu zatvorsku kaznu i da Acu Đukanoviću vrati 300.000 eura.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Pešukić je Vijestima rekla da je pred sutkinjom Suzanom Mugošom odbila da prihvati taj dogovor kao svoj i da joj je rekla da je za nju neprihvatljivo da vrati 300.000 eura "naročito da ih vratim Đukanovićima":

Pešukić je optužena da je iz kuće brata predsjednika države Mila Đukanovića ukrala količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata...vrijednosti 331.500.27 eura.

Ona je godinama radila kao vaspitačica u kući Đukanovića.

Pešukić je rekla da je u odštetnom zahtjevu bilo da joj se odredi zatvorska kazna od šest mjeseci, koliko je provela u pritvoru, kao i da neosnovano traže 300.000 eura, iako ni vještak nije utvrdio da su za toliko oštećeni.

"Danas su se u sudnici pojavili pravni zastupnici Aca Đukanovića - advokat Draško Đukanović i bivši ministar pravde Zoran Pažin. U sudnici je nastalo oduševljenje kad su ga vidjeli, mada kod mene nije izazvao takav osjećaj", rekla je Pešukić.

Tagovi