Društvo

NOVI DETALJI SKANDALA SA SEVERINOM: Pjevačica slala uvredljive poruke patrijarhu Porfiriju, ali je on nije prijavio!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Hrvatska pjevačica Severina Vučković patrijarhu Porfiriju poslala je niz uvredljivih poruka, ali kako Kurir saznaje, čelnik SPC nije zbog toga podnio krivičinu prijavu protiv nje.

Izvor: Kurir/Marina Lopičić

Izvor Kurira navodi da su poruke bile uznemirujuće i degutantne, ali da zbog toga nije pokrenut nikakav postupak, kako su izvijestili pojedini mediji.

- Tačno je da je Severina slala patrijarhu poruke. Njihov sadržaj je uvredljiv, vulgaran, primitivan. Ono što je ona pisala, sramota je izgovoriti među pristojnim svijetom. To se nije dogodilo jednom, već više puta. Ipak, patrijarh je nije tužio, nije se čak ni naljutio na nju zbog toga - otkriva izvor Kurira.

Inače, da patrijarh nije bio u posjeti hrvatskom tužilaštvu u kom je, kako mediji navode, lično podnio prijavu potvrđeno je i iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH), u kom se navodi da nisu tačne tvrdnje pojedinih medija da je patrijarh srpski u tom tužilaštvu primljen "na najvišem nivou".

Portparol tužilaštva Martina Mihordin navela je da samo podnosilac prijave može da potvrdi da li je podnio ili ne, ali da nikakvog sastanka u toj instituciji nije bilo.

- U DORH-u nije održan sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve - navodi se u odgovoru portparoke Martine Mihordin.