Društvo

USKORO PARK U KRUGU KCCG SA HILJADU SADNICA

Autor Gordana Bojanić

U sklopu akcije "Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru", koja predviđa ozelenjavanje dvorišta bolnica i domova zdravlja, očišćeno je dvorište Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Izvor: MONDO/Draga Ivanović

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma biće zasađeno više od 1.000 sadnica.

Nakon čišćenja, pristupilo se nasipanju zemljišta i pripremi dvorišta za sadnju sadnica.

"Ovdje, u dvorištu KCCG-a biće zasađeno više od hiljadu sadnica, postavljen parkovski mobilijar, a za to su nam bitni i ovi pripremni radovi”, rekao je v.d. direktora Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Milan Gazdić.

On je najavio da su sljedeće akcije planirane u Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju.

Dušan Bugarin, v.d. direktor Direktorata za ekologiju u resornom ministarstvu, rekao je da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje Ministarstvo podržava i sprovodi u sklopu Programa obilježavanja tri decenije od proglašenja Crne Gore ekološkom državom.

“Vjerujem da će sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori kojima je neophodno uređenja i ozelenjavanje dvorišta biti obuhvaćene ovom akcijom. Ono što je interesantno, jeste da je u planu proširenje akcija ozelenjavanja i dvorišta škola I vrtića”, izjavio je Bugarin.

Klinički centar će, kako je rekla direktorica Ljiljana Radulović, napokon dobiti park, u kojem će moći da uživaju i zaposleni i pacijenti.

"Smatram da je neophodno da pacijentima omogućimo to u okviru samog bolničkog liječenja. Nadam se da će veoma brzo ona neugledna površina postati zelena oaza za uživanje”, izjavila je Radulović.

Tagovi