NAKON 15 GODINA

BUDVANSKA RIVIJERA OTKAZALA UGOVOR ADVOKATIMA

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA Izvor Vijesti

Odbor direktora Hotelske grupe Budvanska rivijera, na čijem je čelu Mijomir Pejović, otkazao je ugovor sa advokatskom kućom “Mugoša, Jovović, Vuković”, koja je proteklih 15 godina zastupala tu najveću državnu hotelsku kompaniju.

Izvor: MONDO

Pejović je Vijestima kratko potvrdio da je ugovor otkazan, dok advokat Vanja Mugoša nije želio da za Vijesti govori na tu temu.

Tokom decenije i po za usluge te advokatske kuće iz kase državne firme je isplaćeno oko dva miliona eura, a prošle godine, tokom koronakrize, isplaćeno je, kako si listu kazali iz kompanije, oko 134 hiljada eura.

Ta advokatska kancelarija je angažovana neposrednom pogodbom u vrijeme kada je hotelskom grupom predsjedavao nekadašnji šef budvanskog DPS-a, Svetozar Marović.

Odbor direktora odlučio je da buduće advokatske usluge Budvansku rivijeru ne mogu na godišnjem niovu da koštaju više od 20 hiljada eura. Posebno su se pod lupom našle fakture advokatske kuće, koje su dostavljene za maj i jun, tokom štrajka advokata, kada nijesu mogle da budu pružane advokatske uslug, a koje su dostavljene na plaćanje u iznosu od 22 hiljade eura.

Time kako je radila advokatska kuća baviće se nedavno formirana Komisija za ispitivanje poslovanja Budvanske rivijere, čiji će osnovni zadatak biti ispitivanje brojnih sumnjivih poslova koje su bivša rukovodstva hotelske kompanije iz redova DPS-a i SDP-a, a potom i SD-a sklapala tokom minule decenije i po.

Već sada je Komisiji dostavljena dokumentacija u vezi sa naplatom sudskih troškova, odnosno provjerom kako taj novac nije uplaćivan na račun kompanije.

Uoči 10. juna ove godine bivši članovi Odbora direktora, napravili su aneks ugovora sa tom advokatskom kućom, kojim je predviđeno da ugovor ne može biti raskinut do kraja naredne godine. Na ime ugovora bi za taj period za advokatske usluge trebalo da se plati čak 250 hiljada eura.