Društvo

MOZAK OPERACIJE CETINJE! RAKONJAC: BILA JE ČAST OSIGURATI BEZBJEDNOST MITRPOLITA I PATRIJARHA

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

V. d. pomoćnika direktora Sektora policije za posebne namjene, koji je rukovodio filmskom akcijom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, kaže za Kurir da, zahvaljujući dobro planiranoj operaciji, niko nije ozbiljnije povrijeđen

Izvor: Kurir/Reuters Stevo Vasiljevic, Vlada Crne Gore

Miloš Rakonjac, v. d. pomoćnika direktora Sektora policije za posebne namjene, čovjek koji je predvodio filmsku akciju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra, u ekskluzivnom razgovoru za Kurir kaže da, zahvaljujući dobro planiranoj operaciji, u uslovima visokog rizika, nije bilo ozbiljnije povrijeđenih građana Cetinja toga dana.

Možda ce vas zanimati

 Rakonjac je bio u helikopteru uz patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija i ističe da mu je bila čast što su osigurali njihovu bezbjednost.

- Nije mnogo prošlo, a o ovoj važnoj akciji već se toga puno reklo, što tačnih, što pogrešno interpretiranih detalja akcije. Znate da pravi profesionalci o tome nikad ne pričaju. To je tako... - kaže Rakonjac za Kurir

- Mogu samo reći da mi je čast bila i veliko zadovoljstvo što smo osigurali bezbjednost mitropolita i patrijarha na Cetinju i da, zahvaljujući dobro planiranoj operaciji - u uslovima visokog bezbjednosnog rizika, niko od građana Cetinja nije bio ozbiljnije povrijeđen. - kazao je on za Kurir.