Društvo

KAŠĆELAN: CETINJANI POKAZALI KAKO SE BRANE OSNOVNE CIVILIZACIJSKE VRIJEDNOSTI, PRIJESTONICA PRAŠTA ALI NE ZABORAVLJA

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

"Cetinjani su pokazali kako se voli svoja zemlja i kako se brane osnovne civilizacijske vrijednosti 21. vijeka", ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan.

Izvor: twitter/printscreen

On je za Televiziju Crne Gore kazao da će “stvari funkcionisati kao i do sada” u odnosu prema Cetinjskom manastiru, jer je taj vjerski objekat u vlasništvu Prijestonice.

Kašćelan je, kako prenosi portal RTCG, poručio da “Cetinje prašta, ali ne zaboravlja”, dodajući da u građanima Prijestonice “vidi potencijal koji može nadjačati sve pokušaje narušavanja građanskog koncepta države”.

"Ljudi su, samo ću reći, tužni. Dosta je tuge i prazan je grad bio tokom popodnevnih sati juče, ali vratiće se sve u normalu", smatra Kašćelan.

On je podsjetio na više desetina povrijeđenih građana i policijaca tokom protesta zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

"Uvjeren sam da su se jučerašnje scene mogle izbjeći da je bilo sluha i volje, ali vidjeli smo kako je sve izgledalo i kako je završilo", poručio je Kašćelan.