Društvo

VIJEĆE IZRAZILO ZABRINUTOST ZBOG STANJA BEZBJEDNOSTI, APELUJE NA SMIRIVANJE TENZIJA

Autor Aleksandra Milić

Vijeće za nacionalnu bezbjednost kojim je predsjedavao predsjednik Vlade prof. dr Zdravko Krivokapić, održalo je danas treću sjednicu, na kojoj su članovi Vijeća upoznati sa posljednjim procjenama bezbjednosti prezentovanim od strane ANB i Uprave policije.

Izvor: Vlada Crne Gore Služba za odnose s javnošću

Vijeće za nacionalnu bezbjednost izražava zabrinutost zbog stanja bezbjednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, te je izdalo smjernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost apeluje na sve društveno-političke aktere, predstavnike medija, kao i sve građane, da daju doprinos smirivanju tenzija i očuvanju mira i sigurnosti. Članovi Vijeća biće u stalnoj komunikaciji i zasjedanju.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Vijeća, a po pozivu i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Izvor: Vlada Crne Gore

Nakon pet sati završena je sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost koja je počela u devet časova.

Članovi Vijeća razmatrali su aktuelnu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori.

Očekuje se obraćanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića tokom dana.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je u srijedu da se bezbjednosne procjene za Cetinje rade iz sata u sat i da generalno gledano nijesu povoljne. Na prethodnoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koja je održana 23. avgusta, zaključeno je da je situacija redovna, stabilna i mirna.

Vijeće je tada donijelo zaključak da organi obavještajno-bezbjednosnog sektora intenziviraju aktivnosti iz djelokruga njihovog rada povodom najavljenih javnih okupljanja.

Uputili su apel svim akterima društveno-političke i medijske scene u Crnoj Gori da doprinesu smirivanju tenzija.