Društvo

Stjepan Udovičić novi izvršni direktor Crnogorskog Telekoma

Autor Kristina Stevović Izvor MINA

Novi izvršni direktor Crnogorskog Telekoma je Stjepan Udovičić, koji će na tu funkciju, u skladu sa odlukom Odbora direktora kompanije, stupiti 1. oktobra.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Iz Telekoma su saopštili da će Udovičić naslijediti Dinu Cibulskaju, koja je na toj poziciji bila od početka 2019. godine. Ona će karijeru nastaviti u Deutsche Telekom grupi, na čelu kompanije Telekom Romania Mobile Communications.

Iz kompanije su kazali da Udovičić posjeduje bogato međunarodno iskustvo rada na rukovodećim pozicijama u telekomunikacionoj i medijskoj industriji širom svijeta, u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Aziji, Africi i Evropi, a uz upućenost u globalne telekomunikacijske trendove odlično poznaje i regionalno tržište telekomunikacija.

Udovičić je diplomirao ekonomiju, završio je MBA iz oblasti marketinga, a magistrirao je i u oblasti informacionih sistema na univerzitetu u Liverpulu u Velikoj Britaniji.

Predsjednik Odbora direktora Telekoma, Siniša Đuranović, kazao je da je Udovičić istaknuti telekomunikacioni stručnjak koji je tokom karijere, postavljajući nove strategije, uspješno transformisao i modernizovao poslovanja kompanija u kojima je radio.

„Uvjeren sam da će bogatim iskustvom doprinijeti daljem razvoju i još boljim poslovnim rezultatima Crnogorskog Telekoma. Takođe, želim da se zahvalim Cibulskaji na njenom angažmanu i realizovanju više transformativnih projekata koji su pozicionirali Telekom kao lidera u oblasti digitalizacije, kao i na rezultatima koje je sa timom postigla u vrlo izazovnom ekonomskom i poslovnom okruženju, te joj želim puno uspjeha u karijeri“, poručio je Đuranović.