Društvo

NA SKADARSKOM JEZERU SPRIJEČEN NEZAKONIT IZLOV RIBE

Autor Jovana Raičević

Nadzornici Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero su juče prilikom redovnih aktivnosti i kontrole akvatorijuma u reonu Grmožur primijetili metalno plovilo sa nepoznatim licima u nelegalnom izlovu ribe strujom.

Izvor: Nacionalni Parkovi Crne Gore

“Tokom potjere, dva N.N. lica koja su nosila zaštitne maske-fantomke, su odbacili sondu, napustili plovilo i pobjegli u pravcu sela Vranjina. Na plovilu je zatečen vanbrodski motor (Yamaha 150KS), sonda, rezervoar sa gorivom i sakovi za čuvanje ribe”, navodi se u saopštenju Nacionalnih parkova Crne Gore.

Izvor: Nacionalni Parkovi Crne Gore

Kako su saopštili, navedena aktivnost spriječavanja krivolova je realizovana u saradnji Službe zaštite Parka sa graničnom policijom MUP-a Crne Gore.

“Sva sredstva su privremeno oduzeta i podnijeta je prijava Centru bezbjednosti Podgorica”, dodaje se u saopštenju.

Direktor NP Skadarsko jezero Aleksandar Bulatović kazao je da Služba zaštite svakodnevno vrši kontrolu akvatorijuma i da će biti spriječen svaki vid nelegalnog izlova ribe. Ujedno je uputio apel svim građanima koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda, da prijave sve slučajeve nezakonitog ribolova na dežurni broj Službe zaštite NP Skadarsko jezero 068 526 440.

Direktor se zahvalio na saradnji graničnoj policiji i odgovornim građanima, i istakao da samo zajedničkim snagama svih nadležnih organa moguće je čuvati i sačuvati Nacionalni park.