Društvo

KONTIĆ IMENOVANA ZA v.d. DIREKTORICE INSTITUTA ZA LJEKOVE

Autor Jovana Raičević

Upravni odbor Instituta za ljekove i medicinska sredstva imenovao je Miru Kontić za vršiteljku dužnosti direktorice Instituta.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Navodi se da je Kontić kandidatkinja sa više od 15 godina iskustva na najodgovornijim pozicijama u različitim oblastima javnog zdravlja.

“Ona je odabrana nakon detaljne analize kvalifikacija prijavljenih kandidata, a u skladu sa javnim interesom, Zakonom o ljekovima i Statutom Instituta”, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je konstatovano da je, polazeći od obaveze Upravnog odbora da utvrdi poslovnu politiku Instituta i donosi zakonom propisane odluke, od izuzetnog značaja da se za v.d. direktora izabere lice koje će efikasno i odgovorno raditi na izvršavanju ovih odluka.

“Neophodno je postaviti temelje za dalji razvoj ove institucije, na čelu sa liderom sa iskustvom u javnoj administraciji, regulativi u oblasti ljekova i medicinskih sredstava, evropskim integracijama, a naročito u institucionalnoj saradnji sa državnim i nevladinim sektorom, kao i farmaceutskom industrijom”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, građenje čvrstih, partnerskih i ravnopravnih odnosa sa svim činiocima u sistemu doprinijeće jačanju Instituta, ali i razvoju farmaceutske industrije, kao i privrede u cjelosti.

Kontić je u Kabinetu direktora Instituta radila na poslovima usaglašavanja regulative sa Evropskom unijom i poslovima međunarodne saradnje.