Društvo

KAKO ĆE DJECA IĆI U ŠKOLU: ČAS TRAJE 30 MINUTA, KO NEĆE DA NOSI MASKU UČI OD KUĆE!

Autor Gordana Bojanić

Predstavnici Ministarstva, prosvjete, nauke, kulture i sporta i Instituta za javno zdravlje održali su danas sastanak u vezi organizovanja školske nastave od 1. septembra 2021. godine, saopšteno je iz MPNKS.

Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Kako je saopšteno iz ovog ministartsva predloženo je da školski časovi traju 30 minuta, zaposleni i djeca tokom procesa rada moraju da nose maske.

“Alternativa za one koji neće da nose maske je pohađanje online nastave. Djeca u školu mogu da nose svoju hranu i napitke uz zabranu dijeljenja sa ostalom djecom. Veliki odmor mora da se održava vani bez obaveze nošenja maski. Prilikom ulaska u školu, temperatura se mjeri i zaposlenima i djeci i na licu mjesta se vrši dezinfekcija ruku”, predložili su nadležni.

Kako se ističe u saopštenju u slučaju pozitivnog nalaza kod djeteta ili zaposlenog, određuje se izolacija zaraženom, a svi ostali koji su sve vrijeme nosili maske ostaju u procesu rada i uz to će biti testirani.

“MPNKS ostaje dosledno očuvanju zdravlja naših djaka i zaposlenih. Iz te namjere je proistekla i potreba za formiranjem Radne grupe za organizaciju i praćenje vaspitno-obrazovnog rada, na kojoj ćemo se na sjutrašnjem sastanku upoznati sa predlozima svih članova grupe” saopšteno je iz ovog ministarstva.