Društvo

POŽAR NA LOVĆENU I DALJE AKTIVAN

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Požar na Njegušima koji se sinoć rasplamsao i prijetio da ugrozi kuće, još uvijek se drži pod kontrolom, iako vatrogasci i rendžeri Nacionalnog parka Lovćen gase bez pomoći iz vazduha, prenosi CdM.

Izvor: Sluzba zastite NP Lovcen

Vazduhoplovi Vojske Crne Gore očekuju se u popodnevnim časovima, jer je jedino tako moguće obuzdati požar koji je na nepristupačnom terenu, kazao je za RTV Cetinje načelnik Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović.

Napominje da vatrogasci trenutno vode borbu da vatra ne stigne do pješačke staze koja vodi ka Nacionalnom parku i gustoj šumi, te da se još uvijek obuzdava plamen na Njegušima i Lastvi Čevskoj, navodi CdM.

Možda ce vas zanimati

“Nadam se da ćemo uspjeti da održimo situaciju pod kontrolom do popodnevnih časova, kada očekujemo vazduhoplove Vojske Crne Gore, jer požar kreće prema gustoj smreki i borovoj šumi. Borimo se i sa vjetrom, koji nam uvijek stvara najviše problema. Sinoć smo sa velikim naporom odbranili kuće na Njegušima, što je poseban uspjeh, jer je vjetar iznenada promijenio pravac, pa smo morali brzo da reagujemo”, kazao je Ćećanović.

Kada je riječ o požaru u Lastvi Čevskoj, dodaje Ćećanović, i tamo je raspoređena ekipa koja nastoji da se požar ne približi kućama.

Prema najavama meteorologa osvježenje sa kišom i nižim temperatura očekuje se tek od srijede, zaključuje CdM.

Tagovi