Društvo

VELJOVIĆ, BLAGOJEVIĆ I PEROVIĆ BILI NA CETINJU TOKOM PROTESTA

Autor Aleksandra Milić Izvor Vijesti

Bivši direktor Uprave policije i aktuelni savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore bio u društvu sa svojim nekadašnjim pomoćnicima.

Izvor: MONDO

Na Cetinju je održan protest protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko - primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru 5. septembra, sa kojeg je pozvana Srpska pravoslavna crkva da odustane od tog čina na Cetinju i obavi ga u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Okupljeni građani, iz svih krajeva Crne Gore, to smatraju činom okupacije Crne Gore i poručuju da neće dozvoliti utapanje u "srpski svet" kao i da kreće 15 dana gandijevske odbrane Cetinjskog manastira.

TV Vijesti su na Cetinju danas kamerom zabilježili i bivšeg direktora Uprave policije i aktuelnog savjetnika za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselina Veljovića sa svojim nekadašnjim pomoćnicima Draganom Blagojevićem i Miljanom Perovićem.

Blagojević je sredinom decembra prošle godine trebao da bude imenovan za v.d. direktora Uprave policije, ali je odluka promjenjena zbog protivljenja poslanika Demokratskog fronta.

Perović je nakon Uprave policije vodio Upravu za izvršenje krivičnih sankcija, odakle je zavšio u Obavještajno-bezbjednosnom direktoratu Ministarstva odbrane.

Krajem decembra prošle godine podnio je ostavku na poziciju generalnog direktora tog direktorata.