Društvo

ĐUKANOVIĆ SE VAKCINISAO PROTIV KORONAVIRUSA

Autor Aleksandra Milić Izvor CdM

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je danas da je primio vakcinu protiv koronavirusa.

Izvor: MONDO Crna Gora

Predsjednik Crne Gore Istakao je da su se on i supruga slijedeći preporuke ljekara vakcinisali u Podgorici protiv Covid19.

“U pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, suočeni s naglim porastom broja oboljelih, u susret novoj školskoj godini i jesenjoj sezoni uobičajenih respiratornih infekcija, najmanje što svako od nas može da uradi za sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najbližih je da se vakciniše. Koristim priliku da još jednom zahvalim svim zdravstvenim radnicima, posebno onima koji su skoro dvije godine u prvom redu borbe s koronom, kao i zdravstvenim radnicima koji nose proces vakcinacije. I da još jednom podijelim svoja saosjećanja sa svima koji su izgubili svoje najmilije od Covid19”, napisao je Đukanović na Twitteru.

Prema njegovim riječima, rješenja koja su dostupna su vrlo jasna, a na svima je da ih iskoristimo na najbolji mogući način.

“Vakcine su najbolji izum moderne medicine, u značajnoj mjeri su učinkovite u zaštiti ljudi, smanjuju i gotovo eliminišu rizik od teških formi infekcije i njenih komplikacija uključujući i skoro potpunu eliminaciju rizika smrtnog ishoda nakon infekcije kod onih koji su vakcinisani, što najbolje potvrđuje njihov procenat među novooboljelima. Jedino se vakcinacijom i poštovanjem mjera #DistancaRukeMaska možemo najbezbolnije nositi sa pandemijom koronavirusa. Slijedeći preporuke ljekara, supruga i ja smo se vakcinisali u Podgorici protiv Covid19”, naveo je on.

On je dodao da koristi priliku da još jednom zahvali svim zdravstvenim radnicima, posebno onima koji su skoro dvije godine u prvom redu borbe s koronom, kao i zdravstvenim radnicima koji nose proces vakcinacije.

“I da još jednom podijelim svoja saosjećanja sa svima koji su izgubili svoje najmilije od Covid19”, zaključio je Đukanović.

&a href="

">