Društvo

ALARMANTNO: POŽAR KOD BUNETINE PRERASTAO U EKOLOŠKI INCIDENT

Autor Jovana Raičević

Stanje kod požara u planini Bunetina preraslo je u svojevrstan ekološki incident koji se razvija sa nesagledivim posljedicama, niz kanjon prema selu Zasada i uz kanjon prema selu Zaglavak, saopštio je komandir službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja Goran Čavić.

Izvor: Facebook/Zvanična stranica Opštine Pljevlja/printscreen

Čavić je uputio još jedan apel svim građanima naše opštine da pomognu i u ovom teškom periodu zaštite sebe, svoje najmilije i svoju imovinu, jer, kako kaže, Služba neće moći u potrebnom obimu odgovoriti ukoliko situacija preraste u katastrofalnu.

„Požar koji se razvija u kanjonu Tare, koji se praktično razvio u dva požara, sa međusobnom razdaljinom od oko sedam kilometara vazdušne linije jutros smo izviđali na obje lokacije. Situacija sa požarom koji ide nizvodno prema selu Zasada povoljnija je i u nekim stijenama požar je jako usporen, ali je i dalje rano da se bude optimista. U drugom dijelu požara koji ide prema selu Zaglavak nas i danas pomaže helikopter Vojske Crne Gore koji obavlja odličan posao. Za nekih par stotina metara požar bi mogao da dođe do prvih kuća u selu, koje smo već zaštitili na način što smo tu stacionirali tim koji će dežurati sa vozilom dok požar ne bude ugašen“, istakao je Čavić.

On je kazao da su vatrogasci Službe zaštite i spašavanja iscrpljeni, obzirom da se već dva mjeseca, bore sa požarima na više udaljenih i nepristupačnih lokacija pljevaljske opštine.

"Molimo sve građane da se ponašaju krajnje odgovorno i za dobro svih nas, da ovaj period velikog sušnog perioda prebrodimo sa što manje posljedica",zaključio je Čavić.

Tagovi