Društvo

JOKSIMOVIĆ: Situacija komplikovana u brojnim opštinama

Autor Kristina Stevović Izvor RTCG

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je komplikovana u velikom broju opština, ocijenio je epidemiolog Instituta za javno zdravlje, Milko Joksimović i naveo da od mnogih činilaca zavisi da li će doći do restriktivnijih mjera.

Izvor: MONDO

On je u kazao se posljednje četiri sedmice situacija sa koronavirusom u Crnoj Gori veoma usložila i da su brojevi novootkrivenih slučajeva veoma porasli.

"Ove četiri sedmice imamo trend porasta, naročito posljednje dvije sedmice, brojevi posljednjih dana premašuju i 300", kazao je Joksimović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore

On je rekao da od mnogih činilaca zavisi da li će doći do restriktivnijih mjera.

"Epidemiolozi su za mjere koje će u većoj mjeri očuvati javno zdravlje nego što su to ekonomski aspekti ali su i oni veoma bitni", kazao je Joksimović.

Prema njegovim riječima, polako se izlazi iz zone da su samo Podgorica, Budva, Ulcinj kritični već situacija postaje komplikovana u velikom broju opština.

"Imamo značajne poraste u opštinama u kojima praktično živi tri četvrtine stanovnika Crne Gore. Najugroženiji su Budva, Tivat, Ulcinj, Kotor pa i Herceg Novi, Podgorica, ali polako dolazi do porasta i u Nikšiću i drugim opštinama pa izlazimo iz zone da se možemo ograničiti na opštine", kazao je Joksimović.

Kako prenosi portal RTCG, on je rekao da nije nezadovoljan stepenom vakcinisanih u Crnoj Gori.