Društvo

MIRKOVIĆ NAKON OSTAVKE: MOJA ODLUKA NEMA VEZE SA IZBOROM RAONIĆA

Autor Jovana Raičević Izvor Dnevne novine

Član Savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG) kog je delegirala Crnogorska akademija nauke i umjetnosti (CANU) Žarko Mirković podnio je ostavku na tu funkciju zbog, kako je kazao, ličnih razloga.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Mirković je novoizabranom generalnom direktoru RTCG, Borisu Raoniću poručio da bi volio da ostvari sve što je naveo u svom programu.

On je za Dnevne novine kazao da njegova ostavka nema veze sa izborom generalnog direktora.

“Ostavku sam pripremao i ranije, ali sam čekao da se taj proces završi. Moji razlozi su lične prirode i vezani su za moju procjenu da tamo neću moći da doprinesem i da ostvarim ono što sam mislio da ću moći” objasnio je Mirković.

Kada je riječ o samom procesu izbora generalnog direktora RTCG, koji je do posljednjeg dana izazivao oprečne stavove, Mirković nije želio da komentariše.

Možda ce vas zanimati

 Uprkos protivljenju članova Savjeta RTCG Filipa Lazovića, Marijane Camović Veličković i Predraga Marsenića na sjednici ovog tijela u petak Raonić je izabran za novog generalnog direktora.

Ranije je direktor Media centra Goran Đurović poslao inicijativu Inspekciji rada da provjere postupak imenovanja novog čelnika RTCG, te da provjere da li kandidati zadovoljavaju uslove konkursa.

Inspekcija je tokom sjednice u petak posjetila Javni servis, ali, prema riječima predsjednika Savjeta Veselina Drljevića, inspektori nijesu izrekli nikakve mjere i zabrane.

Ipak, pojedini mediji su prenijeli da je Inspekcija zatražila od Drljevića da prekine intervjue sa kandidatima i raspiše novi konkurs, što je on navodno odbio. Inspekcija je Drljeviću navodno ukazala na propuste koji prate čitav proces.

Lazović je bio jedan od onih koji su tražili da se sačeka mišljenje inspekcije prije glasanja i za Dnevne novine je kazao da bi to za proces bilo pozitivno u smislu ispravnosti izbora generalnog direktora.

“Što se tiče cijelog postupka, mislim da je bio transparentan. Možda na neki način i primjer toga kako bi ovaj proces trebalo da izgleda ka da je riječ o transparentnosti i samim tim, imali smo veliko interesovanje javnosti”, rekao je Lazović.

On je dodao da je što se finiša tog postupka tiče, smatrao da je izbor generanog direktora trebalo da se realizuje nakon što se vidi kakav je epilog inspekcijskog nadzora, budući da su uredno obaviješteni da je usvojena žalba na prvobitno mišljenje Inspekcije rada.

“Imali smo informaciju da je Ministarstvo ekonomskog razvoja, kao drugostepeni organ naložilo inspekciji da ponovi nadzor i bio sam mišljenja da svakako treba sačekati da dobijemo to mišljenje, ukoliko inspekcija eventualno utvrdi da nešto u postupku nije u redu, da ne donosimo neku odluku kada već možemo da sačekamo”, naveo je Lazović.

Tagovi