Društvo

GLAVNI GRAD: ZA NAJSTARIJE GRAĐANE ORGANIZOVAN IZLET U ROGAMIMA

Autor Jovana Raičević

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada organizovao je jednodnevni izlet na plaži u Rogamima za naše najstarije sugrađane

Izvor: PG biro

Dvadeset korisnika usluge „Pomoć i njega u kući“, zajedno sa geronto domaćicama, uživalo je na plaži koja predstavlja jedno od omiljenih izletničkih mjesta u našem gradu, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Među prisutnima bio je i jedan od naših najstarijih sugrađana, gospodin Zarija Vukašinović, borac IV crnogorske proleterske brigade i jedini živi učesnik čuvene bitke na Ljubinom grobu. Druženje je upotpunilo i obilježavanje 86. rođendana korisnice Natalije Mićović.

Izletu su se pridružili i sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Ivan Terzić i koordinator Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice dr Nebojša Kavarić. Takođe, za sve prisutne bilo je obezbijeđeno prigodno osvježenje i hrana.

Podsjećamo, usluga “Pomoć i njega u kući” već godinama predstavlja prepoznatljivi socijalni servis Glavnog grada namijenjen starijim osobama, kojim je svakodnevno obuhvaćeno preko 120 građana Podgorice starije životne dobi.", zaključuje se u saopštenju.